OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Burdur ili Bucak ilçesine bağlı Karapınar köyünde bulunmaktadır. Köy Asar Dağı eteğinde “Kadın Pınar” adıyla kurulmuş olup zamanla Karapınar olarak değiştirilmiştir.

Köyümüzde okul ilk defa 1919 yılında Arap harfleri ile eğitime başlamıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra 1927 yılında geçici bir binada 3 sınıflı 3 yıl süreli ve yeni Türk harfleriyle eğitimi başlamıştır. Daha sonra 1943-1944 öğretim yılında devlet tarafından yaptırılan okulda 5 yıllık eğitime geçilerek 1960 yılına kadar eğitime devam etmiştir. Okulun yetersiz kalması ile 1960 yılında 3 derslikli yeni ek bina daha yapılmıştır.

1975 yılında geçici bir binada ortaokul açılmış 1989 yılına kadar ilkokul ve ortaokul olarak ayrı binalarda eğitim öğretimini sürdürmüştür. 1989 yılında devlet- köylü işbirliği ile 10 derslikli yeni bir okul yaptırılarak bu binada eğitim öğretim sürdürülmüştür. 1990-1991 eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokul birleştirilerek ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. 2012-2013 eğitim- öğretim yılında Karapınar ilkokulu ve Karapınar ortaokulu olarak ayrılmış ve iki okulda eğitim öğretime halen aynı binada devam edilmektedir. Okulumuz aynı zamanda taşıma merkezli olup Karaaliler köyü, Karaaliler köyü yeni mahalle ilköğretim kurumları öğrencileri ve Karapınar kahveler mahallesi öğrencileri taşınmaktadır. Okulumuza taşıma kapsamında 29 öğrenci 2 adet okul servisi aracılığı ile taşınmaktadır. Okulda spor sahası, oyun sahası ve yemek salonu ile bir bilgisayar sınıfı vardır. Öğrencilerimiz kültürel ve sportif faaliyetlerde çeşitli başarılar elde etmişlerdir.

09.05.2024 8